Dagen då snön kom. Christmastown..? Hmm…

Posted on December 13, 2010

0


Ojdå. Med “tomorrow” menade jag förstås nästa inlägg, inte bokstavligen nästa dag… (I vart fall i de taffliga efterkonstruktionernas värld.) Nu har det redan bildats ilskna hatgrupper med versaler på facebook mot den här snön. Här är den svenska texten, iallafall, till förra inläggets bilder.

Snön har kommit. Både wordpressnön här på bloggen och den där riktiga snön av fluffigt fruset vatten som singlar från ovan och lägger sig i den verkliga världen och dämpar alla oljud och bäddar in allt ömtåligt så att det har en chans att klara sig genom vinterkylan trots allt.

Idag har jag fokuserat på inbäddade statyer i stan och då framförallt sådana där snön liksom hjälper till och ger det hela en helt annan känsla än annars.

Först ut är min favoritstaty alla kategorier. Bältespännarna (eller Bältespännargruppen) av Johan Peter Molin.

Sen är det mest bara lejon, är jag rädd. Det finns många lejonskulpturer i vår stad så dethär är bara ett axplock. De kan se så ruskigt vilsnekomna ut så här långt bort från svannen. Det första lejonet (som egentligen är en kinesisk hund) står på vakt utanför Röhsska. Det andra står på vakt utanför universitetets huvudbyggnad. Båda har varsin tvilling. De sista är väl inte inte enbart lejon men oavsett vilken mytologisk värld de kommer ifrån så är jag ganska säker på att där inte är så kallt att det bildas istappar från tänderna.

Bilderna som refereras till finns i föregående inlägg. Här finns istället en liten spotify-spellista med snöiga låtar:

  • What’s This? – Danny Elfman, The Nightmare Before Christmas
  • Snö – Laleh, Snö
  • Fifteen Feet of Pure White Snow – Nick Cave, No More Shall We Part
  • Let It Swow! Let It Snow! Let It Snow! – Ella Fitzgerald
  • Ja, se det snöar – Jan Johansson, Barnvisor
Tagged: ,